• OBJAVLJENO: 07.02.2023.
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Izražene riječi saosjećanja i solidarnosti predstavnika vlasti i građana ovog kantona s turskim narodom

Povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov uputio je pismo ambasadoru Republike Turske u BiH NJ.E. Sadık Babür Girginu u kojem je izrazio riječi saosjećanja i solidarnosti predstavnika vlasti i građana ovog kantona s turskim narodom. Pismo prenosimo u cjelosti:

“Vaša ekselencijo,

 Sve građane Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iskreno je dirnula i potresla vijest o razornim zemljotresima koji su pogodili Vašu zemlju i donijeli veliku bol narodu Republike Turske.

U ime građana koje predstavljamo, u ime Skupštine i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Vama i svim porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih, predsjedniku Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan, Vladi i narodu nama drage i prijateljske Republike Turske upućujemo riječi saučešća, a istovremeno izražavamo i naše ogromno divljenje na hrabrosti koju narod Turske pokazuje u ovim teškim trenucima.

Iskreno smo zahvalni na podršci i pomoći koju su narod i Vlada Republike Turske pružali i pružaju ratom razorenoj Bosni i Hercegovini i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Ova pomoć je velika. Posebno je bila dragocjena u teškim ratnim danima, jer nam je pokazala da, iako kilometrima daleko, postoji narod koji misli na nas.

Uz finansijsku i materijalnu pomoć i podršku narodu Republike Turske koji je nastradao u zemljotresu, ovo je najmanje što možemo učiniti za naše iskrene prijatelje”, napisao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.