• OBJAVLJENO: 16.06.2006.
Odjeljenje Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva najesen u Goraždu

Odjeljenje Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva najesen u Goraždu

Omogućiti i siromašnim studentima kvalitetno obrazovanje!

Rektor sarajevskog univerziteta prof. dr Hasan Muratović i dekan Ekonomskog fakulteta Muris Čičić posjetili su 07.06.2006.godine BPK-a Goražde, gdje su sa premijerom i ministricom obrazovanja Nazifom Uručijem i Emirom Drakovac razgovarali o otvaranju odjeljenja Ekonomskog fakulteta u Goraždu.

“Prvo, željeli bi da pomognemo da siromašniji studenti ne ostaju bez obrazovanja zato što nemaju mogućnosti da plate studij izvan mjesta boravka. Računamo da bi u tom slučaju veći broj njih ostao ovdje za stalno i pomogao privredni i drugi razvoj i treće – mi mislimo da je neophodno da se fakultet disperzira zbog toga što postoji navala vrlo loših kvazi – fakulteta i kvazi – univerziteta koji mladim ljudima nude studije s kojima oni vjerovatno nigdje neće moći naći posla” – kazao nam je rektor Univerziteta u Sarajevu Hasan Muratović.

Prema riječima dekana Čičića i premijera Uručija odjeljenje Ekonomskog fakulteta u Goraždu sa radom bi trebalo početi već na jesen, ukoliko se do tada osiguraju neophodni uvjeti, pokaže dovoljno interesovanje studenata, te zaokruži konstrukcija finansiranja. U tom smislu, Bosansko-podrinjski kanton Goražde zatražit će pomoć viših nivoa vlasti.


A. Bajramović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.