• OBJAVLJENO: 14.03.2023.
IZ MINISTARSTVA ZA UNUTRAŠNJE POSLOVE BPK GORAŽDE
Unaprjeđenje modaliteta saradnje cilj je današnjeg sastanka s komandantom 3. pješadijskog bataljona

Ministar za unutrašnje poslove BPK Goražde Nusret Hubjer i komesar Uprave policije Damir Bogunić upriličili su danas sastanak s  komandantom 3. pješadijskog bataljona 3. bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH majorom Senaidom  Srnom.

Radi se o prvoj zvaničnoj posjeti nakon imenovanja ministra Hubjera, a sastanak je bio prilika za dogovor o modalitetima buduće sardnje.

Kako je istaknuto na sastanku, Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde i Uprava policije sa  3. pješadijskim  bataljonom  3. bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH kasarne  Kosova kod Ustikoline  imalo je  veoma uspješnu saradnju, za koju je i danas iskazana  spremnost kako bi se ta  saradnja i praksa nastavila i eventualno unaprijedila  u budućnosti.

Ovom prilikom najavljeno je i održavanje tradicionalne manifestacije „Dani otvorenih vrata“ koja je planirana 14. aprila 2023. godine,  u kasarni Kosova , u okviru programa obilježavanja  31. godišnjice formiranja Armije Bosne i Hercegovine i 18. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) bataljona Oružanih snaga BiH.

S obzirom da je planirano   održavanje  vježbe pripadnika OS BiH u kasarni Kosova,  upućen je  poziv za  učešće i pripadnika Jedinice za podršku Uprave policije MUP BPK-a Goražde.

Do sada nije bila praksa da se vježbe održavaju zajednički, ali odgovorni su iskazali zadovoljstvo i spremnost da zajednički prikažu svoja znanja i vještine tokom vježbe „Dana otvorenih vrata“.

Načelno je dogovoreno da se u skladu s procedurama uputi zahtjev Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine za korištenje inžinjerijske jedinice prilikom sanacije i adaptacije objekta koji je Vlada BPK-a Goražde dodijelila za potrebe Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Uprave policije.

Nakon veoma konstruktivnog sastanka, zajednički stav prisutnih je da saradnja OSBiH i policije prirodna i da će i u perspektivi zajednički djelovati s ciljem suzbijanja kriminala i ugrožavanja javnog reda i mira.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.