• OBJAVLJENO: 22.03.2023.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Generalni pokrovitelj dva velika sportska događaja

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde generalni je pokrovitelj dva velika sportska događaja koja će se u skorije vrijeme održati u našem gradu.

Riječ je  o 3. međunarodnoj trci prijateljstva Goražde 5K koju organizuje „Atletski klub Goražde“ i 2. Goražde Specijal kupu za 2023.godinu, koji organizuje Karate klub „Specijal“ Goražde.

Tim povodom, ministrica Adisa Alikadić-Herić sastala se danas s njihovim predstavnicima, a prilikom susreta razgovarano je o organizaciji ovih značajnih manifestacija u našem gradu.

Riječi zahvalnosti na podršci, Vladi i resornom ministarstvu uputili su predstavnici klubova, ističući značaj održavanja ovakvih manifestacija u našem gradu.

„Zahvaljujemo se resornom ministarstvu što je uvažilo naše prijedloge za odobravanje sredstava, kako bismo organizovali ovo sportsko takmičenje onako kako to zaslužuju naši građani. Pripreme za takmičenje koje će se održati 08. aprila 2023.godine,  su u završnoj fazi . U prethodnoj godini, učešće na takmičenju uzelo je oko pedeset klubova kako iz naše zemlje tako i regiona, a mi se nadamo da ćemo i ove godine ponoviti taj broj, a možda bude i više“-kazao je Ermin Mandžo, predsjednik Karate kluba „Specijal“ Goražde.

Da je Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo prepoznalo značaj održavanja ovih manifestacija, potvrđuje i predsjednik Atletskog kluba „Goražde“ Zaim Šuman.

„U 3. međunarodna trci  prijateljstva Goražde 5K  učešće bi trebalo uzeti više od 300 učesnika iz više od deset zemalja. Učešće će uzeti i djeca kako iz Goražda tako i okolnih gadova, tako da smatramo da ćemo organizovati jednu reprezentativnu  manifestaciju u našem kantonu“-naglašava Šuman.

Sredstva za podršku ovih manifestacija u iznosima po 6.000 KM,  Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde obezbijedilo je kroz tekuće transefer za sport u 2023.godini.

„S obzirom da se radi o dva značajna međunarodna turnira čije održavanje je od interesa za naš grad, zadovojstvo je bilo podržati njihovo održavanje. Želim napomenuti da je u toku Javni poziv za redovne tranše koji je otvoren do 24.marta 2023.godine, a za dodatne programe otvoren je do 05.decembra 2023.godine, odnosno do utroška sredstava. Ovom prilikom želim pozvati sportske klubove da predlože svoje projekte kako bismo ih mogli podržati u njihovim aktivnostima“- ističe ministrica Adisa Alikadić-Herić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.