• OBJAVLJENO: 12.07.2006.
Sve spremno za početak 43. Sandžačkih igara Goražde 2006.

Sve spremno za početak 43. Sandžačkih igara Goražde 2006.

Više od igre!

Goražde će od 20. do 23.jula 2006. godine biti domaćin 43.Sandžačkih igara, jedne od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija amatera u Evropi, koja će u ovom gradu okupiti oko dvije hiljade sportista iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Turske i Republike Makedonije.

Pripreme za ovu sportsku manifestaciju koja se u organizaciji Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Stalnog komiteta Sandžačkih igara po treći put održavaju u Goraždu pri samom su kraju.

Kako nas je informisao predsjednik Organizacionog odbora 43. Sandžačkih igara i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Nazif Uruči organizacija ove značajne sportske manifestacije teče planiranom dinamikom u svim segmentima, počev od pripreme velikog broja sportskih terena, smještaja i ishrane sportista, do organizacije press službe i kulturno-zabavnog programa.

Pored sportista, svoj dolazak u Goražde najavio je veliki broj zvanica, predstavnika društveno-političkog života i akreditovanih diplomata u BiH, kao i gradova-učesnika Igara iz drugih država, te mnogobrojni predstavnici sredstava informisanja.

Svečana ceremonija otvaranja 43. Sandžačkih igara Goražde 2006. zakazana je za 21. juli u 19 sati na Gradskom stadionu u Goraždu, a igre će, kako je najavljeno otvoriti predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić.

Mir i tolerancija-glavni su moto 43. Sandžačkih igara u Goraždu, igara koje su oduvijek bile više od igre za ljude što su vijekovima živjeli zajedno na ovim prostorima.

Mladi ljudi, učesnici Sandžačkih igara imaće priliku da kroz sportska takmičenja i predstavljanje kulturnog stvaralaštva i običaja, učvrste stare i stvore nove prijateljske veze.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.