• OBJAVLJENO: 29.07.2006.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić sa saradnicima boravio 21.07.2006.godine u jednodnevnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić sa saradnicima boravio 21.07.2006.godine u jednodnevnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Rad Vlade BPK-a Goražde dobio visoke ocjene!

Na početku svoje posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde predsjedavajući Predsjedništva BiH sa saradnicima boravio je u Općini Pale-Prača. Tu je nakon sastanka kod načelnika općine Asima Zeca i u prisustvu najvećih kantonalnih i općinskih zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, svečano otvorio Sportski centar u Prači čiju izgradnju je sa 189.000 KM finansirala Fondacija „Odraz“, dok su Vlada BPK-a Goražde i Općina Pale-Prača za ovu namjenu izdvojili 35.000 KM.

U Goraždu, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića primio je Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči sa saradnicima. Ovaj susret iskorišten je za upoznavanje sa trenutnim aktivnostima i za sumiranje rezultata rada Vlade BPK-a Goražde u ovom mandatu koja je od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dobila veoma visoke ocjene.

Tom prilikom, Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči upoznao je gospodina Tihića sa dva glavna prioriteta ove Vlade čija bi realizacija doprinijela stvaranju što boljih uslova za izlazak Bosansko-podrinjskog kantona iz statusa nerazvijenih kantona. Riječ je o izgradnji kvalitetne putne komunikacije Goražde-Sarajevo tunelom kroz Hranjen, kao i o povezivanju fondova zavoda zdravstvenog osiguranja Sarajevskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, čime bi se u mnogome poboljšao nivo zdravstvene zaštite stanovnika, te smanjili izuzetno visoki troškovi liječenja pacijenata van ovog kantona.

Prema onome što je izrečeno na ovom sastanku, postoje realne šanse sa uvezivanje dva zdravstvena fonda, a svoju skoru posjetu Kuvajtu, kako je najavio, gospodin Tihić iskoristiće između ostalog i da zainteresuje potencijalne investitore i kuvajtske banke da ulože svoja sredstva u ovu značajnu investiciju izgradnje putne komunikacije i tunela kroz Hranjen.
Nakon sastanka u kabinetu Premijera BPK-a Goražde, predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić pred oko više hiljada okupljenih sportista i građana na Gradskom stadionu u Goraždu svečano je proglasio otvorenim 43. Sandžačke igre „Goražde 2006.“ Na ovoj najvećoj manifestaciji sportista amatera u Evropi, od 20-23.jula 2006. godine u Goraždu takmičilo se 18 gradova iz BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Slovenije, a moto ovogodišnjih igara bio je: Mir i tolerancija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.