• OBJAVLJENO: 10.08.2006.
Milion maraka za rješavanje stambenih potreba boračke populacije!

Milion maraka za rješavanje stambenih potreba boračke populacije!

Umjesto dosadašnjih tristo hiljada KM, pripadnici boračke populacije Bosansko-podirnjskog kantona Goražde u narednom periodu imaće na raspolaganju million KM za rješavanje svojih stambenih potreba pomoću kreditnih sredstava koja su im omogućili Vlada BPK-a Goražde i Raiffeisen bank d.d. BiH- Filijala Goražde.

Ugovor o zajedničkoj saradnji na kreditiranju stambenih potreba boračkih populacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zaključili su Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i direktor Raiffeisen Bank d.d. BiH- Filijala Goražde Enver Šabanović.

Ovim ugovorom, sredstvima namjenskog depozita Ministarstva za boračka pitanja u iznosu od 100.000 KM i sredstvima banke u iznosu od 900.000 KM formira se kreditna linija u ukupnom iznosu od 1.000.000 KM, čija je namjena rješavanje stambenih potreba boračke populacije kupovinom, adaptacijom, rekonstrukcijom, izgradnjom i dogradnjom stana ili stambenog objekta. Iznos kredita je od 3.000 do 25.000 KM, rok otplate 15 godina, uz kamatnu stopu od 6,51%.

Ministarstvo za boračka pitanja obavezuje se da prema kriterijima iz svoje Odluke izvrši odabir kandidata za dodjelu pojedinačnih kredita i dostavi spiskove banci, koja će kredite odobravati prema uslovima koji su određeni ekonomskom ponudom i procedurom Raiffeisen banke.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.