• OBJAVLJENO: 22.12.2011.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Posjeta predstavnika Rukometnog saveza BiH

Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić i direktor Rukometne reprezentacije BiH Mirza Muzurović zajedno sa predstavnicima uprave MRK „Goražde“ susreli su se danas u Goraždu sa premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom.

Na zajedničkom sastanku razgovarano je o stanju u oblasti rukometa na području našeg kantona, kao i stvaranju uslova za njegov dalji razvoj, uz uključivanje svih relevantih faktora koji mogu doprinjeti poboljšanju stanja u ovoj oblasti.

Obzirom da se bliži i datum odigravanja kvalifikacione utakmice između reprezentacija BiH i Grčke za Evropsko prvenstvo u rukometu, danas  je razgovarano o pripremama za organizaciju ove utakmice, koja će se odigrati 11.01.2011. godine u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

Naglašavajući da se Rukometni savez BiH, zbog izostanka adekvatne finansijske podrške, nalazi u veoma teškoj situaciji, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH zatražio je, danas, od Vlade BPK Goražde pomoć u organizaciji ove važne kvalifikacione utakmice, ali i ostalih planiranih kvalifikacionih utakmica naše Rukometne reprezentacije koje bi se trebale odigrati u Goraždu.

Takođe, razgovarano je i o mogućnostima formiranja kantonalnog Rukometnog saveza te daljnje saradnje, a, prema riječima premijera Frašta, Vlada BPK Goražde će uložiti napore i nastojati obezbijediti potrebnu podršku za organizaciju pomenutih utakmica.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.