• OBJAVLJENO: 22.12.2011.
Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja
Obilježena peta godišnjica Udruženja „Biser“

U prepunim prostorijama udruženja, članice Udruženja oboljelih od karcinoma i drugih malignih oboljenja „Biser“ obilježile su večeras petu godišnjicu svog rada i djelovanja

Među prisutnim zvanicama bili su i mnogi prijatelji udruženja te kantonalni i općinski zvaničnici koji su, i večeras, izazili podršku udruženju koje, realizacijom različitih aktivnosti i projekata, nastoji skrenuti pažnju i proširiti svijest o ovoj bolesti te unaprijediti uslove liječenja oboljelih u našem kantonu.

Predsjednica udruženja Seja Bavčić zahvalila se svima koji, na bilo koji način, pružaju svoju podršku i bez čije pomoći bi rad udruženja bio, gotovo, nezamisliv. Posebna zahvalnost upućena je predstavnicama udruženja „Amoena“ i „Renesansa“ iz Sarajeva te predstavnicima kantonalne i općinske vlasti.

– Hvala vam puno na svemu što zajedno činimo da sačuvamo ovo udruženje i da zajedno učinimo više u svim onim oblastima koje su nam značajne, prvenstveno na očuvanju zdravlja – istaknula je predsjednica udruženja.

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Azra Kuljuh uručili su predsjednici Seji Bavčić vaučer sa simboličnim iznosom pomoći udruženju uz izraze podrške u njegovom budućem radu.

Udruženje „Biser“ tenutno broji oko 200 članica.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.