• OBJAVLJENO: 29.05.2023.
Na inicijativu Vlade BPK Goražde, bit će omogućeno subvencioniranje cijene ogrijevnog drveta za penzionere s područja BPK Goražde
Potpisivanjem ugovora izdvojeno 30.000KM za subvencioniranje ogrijeva za potrebe penzionera sa područja BPK Goražde

 

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov i predsjednik Udruženja penzionera grada Goražde Suljo Bekan, potpisali su danas Ugovor o subvencioniranju ogrijevnog drveta penzionerima sa područja BPK Goražde.

Vrijednost ugovora je 30.000 KM, a sredstva su namjenjena za subvencioniranje nabavke 3.000prm ogrijevnog drveta za potrebe penzionera,  na način da će jedan metar prm biti subvencioniran sa 10,00 KM od strane Vlade BPK Goražde.

Udruženje penzionera BPK Goražde će sačiniti spisak penzionera koji su uplatitli ogrijev putem J.P „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. Goražde, kako bi se uplatila subvencija u skladu sa odlukom Vlade BPK Goražde.

„To je jedan program pomoći penzionerima,  a u razgovoru sa njihovim predsjednikom moglo se zaključiti da je materijalni položaj naših penzionera na jako niskom nivou,  te da će im ova vrsta pomoći biti od velikog značaja, s obzirom da prema statističkim podacima najveći broj penzionera prima najnižu penziju u FBiH. I u narednom periodu Vlada BPK Goražde će se potruditi da učini nešto više, kako bi se poboljšao status penzionera na prostoru BPK Goražde, onako kako to oni zaslužuju“-nakon potpisivanja ugovora kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov

Da je ovaj vid podrške od velikog značaja potvrđuje i predsjednik Bekan.

„ Vlada BPK Goražde po prvi put iznašla je mogućnost da na ovakav način subvencionira nabavku ogrijevnog drveta za predstojeću grejnu sezonu naših penzionera. Pored subevncija, penzionerima je omogućeno da ogrijev mogu preko J.P „Bosansko-podrinjske šume nabavljati do deset mjesečnih rata,  umjesto osam,  što je do sada bio slučaj ,  a nama je i to jedna olakšica  uzimajući u obzir da jedan metar iscjepanog  ogrijevnog drveta iznosi 110,00KM“ uz riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde naglasio  je predsjednik Suljo Bekan.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.