• OBJAVLJENO: 31.05.2023.
IZ MINISTARSTVA ZA OBRAZOVANJE,MLADE,NAUKU,KULTURU i SPORT BPK GORAŽDE
Za implemetaciju obaveznog programa “Škola u prirodi” zainteresovana Osnovna škola “Dubravica” iz Viteza

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod BPK Goražde, ugostili su danas predstavnike Osnovne škole “Dubravica” iz Viteza. Cilj današnje posjete je uspostava saradnje  u odgojno-obrazovnom procesu, s posebnim akcentom na saradnju kada je riječ o realizaciji programa  “Škola u prirodi”, koju, kao obavezni dio nastavnog procesa već tradicionalno, na lokalitetu Fočanske Jabuke, u područnoj školi OŠ “Ustikolina”, organizira resorno ministarstvo.

U pratnji ministrice Adise Alikadić-Herić,  direktora Admira Kurtovića i menadžmenta OŠ “Ustikolina”, gosti iz Viteza, posjetili su  školu, gdje su im prezentirane aktivnosti koje se provode  u okviru realizacije programa.

Danas je svoj boravak okonačala treća grupa učenika u školskoj 2022/2023.godini, a učenicima na primjernom ponašanju koje su tokom boravka u školi pokazali, čestitke je uputila i resorna ministrica. Posebnu diplomu i nagradu za uzorno ponašanje, dobio je Ilhan Kovač, učenik JU OŠ “Hasan Turčalo Brzi” Ilovača a čestitke na odgovornom i profesionalno obavljenom  poslu upućene su i nihovim nastavnicima.

 

Nakon obilaska škole, gosti iz Viteza pokazali su oduševljenje programom koji se realizira za učenike petih razreda, a ovom prilikom razgovarano je i o mogućnostima buduće saradnje te pokretanju aktivnosti koje bi imale za cilj bratimljenje ove dvije škole.

Na kraju posjete, za goste je upriličio prijem i premijer BPK Goražde Edin Ćulov, naglašavajući značaj saradnje,  koja bi se trebala konkretizirati u narednom periodu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.