• OBJAVLJENO: 01.06.2023.
Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uzeo aktivno učešće na konferenciji “Srednje stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini - najbolje prakse i budući prioriteti”
Na konferenciji koja se u periodu od 31. maj – 1. juna 2023. godine održava u Sarajevu, učešće uzeli uposlenici Pedagoškog zavoda BPK Goražde

Uposlenici Pedagoškog zavoda predstavili su primjer dobre prakse u oblasti upravljanja kvalitetom u osnovnim i srednjim školama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, što može poslužiti kao model drugim administrativnim jedinicama u BiH. Ukazano je na značaj saradnje obrazovnih institucija i ustanova sa privrednim subjektima, s ciljem da mladi ljudi nakon završetka obrazovanja budu konkurentni na tržištu rada,  te da se preventivno djeluje na trenutno prisutan problem odlaska mladih iz BPK Goražde i BiH.

Organizatori konferencije su Privredna komora Kantona Sarajevo i Privredna komora Zeničko – dobojskog kantona, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlade Švicarske i SR Njemačke.

Konferencija ima za cilj doprinijeti podizanju značaja srednjeg stručnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz razmjenu mišljenja sa ekspertima iz zemlje i inostranstva, predstavljanje primjera dobre prakse u kontekstu dualno organizovanog sistema srednjeg stručnog obrazovanja, s osvrtom na sve prisutniji trend u svijetu koji se odnosi na zelenu i digitalnu transformaciju, kao i sagledavanje izazova koji su pred nama i definisanje budućih prioriteta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.