• OBJAVLJENO: 26.12.2011.
Saradnja BPK Goražde i Općine Goražde
Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata Općine Goražde

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministar za privredu Demir Imamović danas su sa načelnikom općine Goražde Muhamedom Ramovićem potpisali ugovore o sufinansiranju dva značajna projekta.

– Potpisani su ugovori o sufinansiranju dva projekta Općine Goražde, koja je aplicirala za korištenje sredstava iz vodnih naknada. Prvi projekt odnosi se na inicijalna sredstva za početak IV faze Projekta izgradnje vodovoda „Starac“, a drugi projekt odnosi se na I fazu uređenja Pothranjenskog potoka. Ovo je dobar put da implementiramo ova sredstva u skladu sa preporukama Vlade Federacije, kao i da nastavimo sa nekim aktivnostima koje su ranije započete, ali su prekinute- rekao je ministar za privredu Demir Imamović.

Načelnik općine Goražde iskazao je zahvalnost Vladi BPK Goražde na podršci ovim projektima i dosadašnjoj zajedničkoj saradnji.

– Što se tiče vodovoda „Starac“, prošle godine završili smo sa trećom fazom i sada nastavljamo sa fazom IV prema Vitkovićima, Osanici, dijelu naselja u Vranićima i Sadbi i nadamo se da ćemo ovu fazu završiti u narednoj godini. Projekt uređenja Pothranjenskog potoka, takođe, radimo u fazama i mislim da se radi o značajnom projektu koji se realizuje u užem jezgru grada, gdje će se vršiti popločavanje, tako da će sam izgled centra grada biti mnogo bolji – istaknuo je, danas, načelnik Ramović.

Za sufinansiranje IV faze vodovoda „Starac“ odobrena su sredstva u iznosu od 30.000,00 KM, dok su za I fazu Projekta uređenja Pothranjenskog potoka odobrena sredstva u iznosu od 55.000,00 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.