• OBJAVLJENO: 27.12.2011.
Ministar Halimović potpisao ugovore s korisnicima grant sredstava

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović danas je u Mostaru potpisao ugovore s korisnicima iz Bosansko-podrinjskog i Unsko-sanskog kantona kojima su odobrena sredstva za osam projekata iz Programa tekući transferi-grant za 2011. godinu.

Riječ je o 3,24 milijuna konvertibilnih maraka koji su namijenjeni malom gospodarstvu u FBiH, i to za izgradnju poduzetničkih zona u općinama FBiH, stipendiranje 70 učenika, razvoj obrtničkih komora, subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite, izgradnju inovativnog gospodarstva te za poticaje starim i tradicionalnim obrtima, novoosnovanim subjektima malog gospodarstva, udrugama poduzetnika i obrtnika, obrazovnim institucijama, te za poticaji inovatorima-pojedincima.

Financijska poptora Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta malom gospodarstvu u FBiH u ovoj godini odvija se kroz tri programa. Osim Programa tekući transferi-grant za 2011. godinu, Federalno ministarstvo daje potporu kroz program sufinanciranja investicijskih projekata koje pravni subjekti financiraju iz vlastitih sredstava i kreditnih sredstava Razvojne banke FBiH. Za ovaj program sufinanciranja ukupan planirani iznos je 9,63 milijuna KM, od čega je FMRPO osiguralo 3 milijuna KM u obliku grant sredstava. 25 posto osigurava podnositelj zahtjeva, a 50 posto je osigurala Razvojna banka FBiH. Treći program je kreditiranja putem Razvojne banke FBiH. Tu je izdvojeno 3,1 milijuna KM, a sredstva će se plasirati putem Razvojne banke FBiH na revolving osnovi s rokom povrata sredstava u proračun FBiH od 7 godina, grace razdobljem do 2 godine i kamatnom stopom do 2 posto.

/bpkg.gov.ba/ Vlada FBiH/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.