• OBJAVLJENO: 29.09.2006.
Policijska stanica Prača dobila novo terensko vozilo

Policijska stanica Prača dobila novo terensko vozilo

Nastavljeno kontinuirano opremanje MUP-a BPK Goražde!

U općini Pale-Prača, 27.09.2006. godine izvršena je svečana primopredaja novog terenskog motornog vozila za potrebe Policijske stanice Prača.
Ključeve vozila komadiru Policijske stanice Prača Fuadu Hodžiću uručio je Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči, a ovoj svečanosti prisustvovali su i ministar za unutrašnje poslove MUP-a BPK-a Goražde Nusret Sipović i načelnik Općine Pale-Prača Asim Zec.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je u opremanje voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a, nabavku opreme i sredstava za rad policije i njenih jedinica, uložila do sada oko milion konvertibilnih maraka, kazao je ovom prilikom Premijer Nazif Uruči, što je potvrda dosadašnjeg kontinuiranog rada Vlade na obezbjeđenju potrebnih sredstava za što efikasniji i bolji rad kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova i njenog nastojanja da stanovnici ovog kantona dobiju maksimalnu zaštitu svojih života i imovine.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Nusreta Sipovića, zahvaljujući Vladi BPK-a Goražde, vozni park MUP-a obogaćen je sa sedam novih vozila, kao i velikom količinom računarske i druge opreme, te materijalno-tehničkih sredstava za rad.
Novo terensko vozilo, prvo ovakve namjene, čija je vrijednost 22.600 KM, dobro će poslužiti Policijskoj stanici Prača za kretanje i rad na brdsko-planinskom terenu, a u lošim vremenskim uslovima i za bolju povezanost sa svojim sjedištem u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.