• OBJAVLJENO: 10.01.2012.
Održana sjednica Kolegija Skupštine BPK-a Goražde
Pripreme za održavanje godišnje sjednice Skupštine BPK Goražde


Kolegij Skupštine održao je danas svoju 16. redovnu sjednicu s ciljem pripreme materijala za održavanje godišnje sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Sjednici Kolegija, kojom je predsjedavao predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Nazif Uruči, prisustvovali su i premijer BPK Goražde Emir Frašto i sekretar Vlade Emir Sijerčić.
Na dnevnom redu godišnje sjednice Skupštine trebali bi se naći Programi rada Skupštine i Vlade BPK Goražde za 2012. godinu, kao i prijedlog Budžeta BPK Goražde i prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2012. godinu.
Za ovu sjednicu planirano je da se razmatra i realizacija ciljeva i politike Skupštine BPK Goražde za proteklu godinu te da se prezentiraju ciljevi i politika Vlade BPK Goražde za 2012. godinu.
Kako bi Program rada Skupštine bio što obuhvatniji i kvalitetniji, na današnjoj sjednici Kolegija zatraženo je od Vlade i ministarstava, općina u sastavu kantona te klubova političkih partija koje participiraju u Skupštini BPK Goražde da dostave svoje prijedloge za Program rada Skupštine za 2012. godinu.
Kolegij Skupštine danas je, jednoglasno, usvojio i zaključak kojim je Vladi BPK Goražde predloženo da, s ciljem poboljšanja efikasnosti rada, razmotri mogućnost uvođenja Sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001 koji se primjenjuje u radu uprave.
Godišnja sjednica Skupštine trebala bi se održati do kraja januara, a tačan datum održavanja bit će poznat nakon održavanja još jedne sjednice Kolegija, na kojoj će biti utvrđen dnevni red za ovu sjednicu.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.