• OBJAVLJENO: 18.09.2023.
IZ BPK GORAŽDE
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić boravili su danas u BPK Goražde

Na sastanku sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde predvođenim predsjedavajućim Skupštine BPK Goražde i premijerom Edinom Ćulovom te gradonačelnikom Grada Goražda  razgovarano je o veoma bitnim temama kada je u pitanju podrška našem kantonu sa viših nivoa vlasti.

Također, razgovarano je o budućim oblicima saradnje kada je u pitanju realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata s akcentom na projekat izgradnje tunela „Hranjen“.

„Težimo ka tome da imamo što bolju i kvalitetniju  komunikaciju između Goražda i Sarajeva, koja će sigurno zadržati mlade ljude u ovom dijelu BiH, dovesti veći broj turista, te omogućiti što veći privredni razvoj. Smatram da ljudima u BiH treba veća energija i kao član Predsjedništva BiH, moram reći, da kada god imam priliku razgovaram sa ljudima širom BiH, kako bih pokazao tu važnost komunikacije državnog nivoa i lokalnih zajednica, saslušao njihove potrebe, sa željom da zajednički radimo na kreiranju kvalitetnijeg ambijenta za sve ljude u našoj državi“-nakon sastanka kazao je Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Još jednom građanima BPK Goražde, uputio je čestitke povodom 18. septembra Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde, ističući značaj ovog datuma kada se Goražde branilo i odbranilo.

„Ovo je veliki dan za BPK i Grad Goražde, Istočnu Bosnu ali i cijelu BIH, jer to je dan opstanka na Drini a bez Drine nema ni Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga pozivam  sve građane BiH  da shvate strateški značaj ovag kantona za našu domovinu“-naglasio je dr. Denis Bećirović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.