• OBJAVLJENO: 12.11.2006.
Konstituirajuća sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prekinuta nakon verifikacije poslaničkih mandata

Konstituirajuća sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prekinuta nakon verifikacije poslaničkih mandata

Nastavak sjednice nakon dogovora o koaliciji!

U Goraždu je 08.11.2006.godine, pod predsjedavanjem dr. Alije Begovića, održana konstituirajuća sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon verifikacije mandata novoizabranih poslanika i polaganja svečane zakletve, Skupština je prekinuta i biće nastavljena, kako je kazano, nakon što političke partije postignu dogovor o budućoj koaliciji i raspodjeli vlasti.

Tako, na ovoj sjednici nije izabran predsjedavajući Skupštine i njegov zamjenik, niti su formirani klubovi naroda bošnjačkog, srpskog, kao i kluba poslanika koji se izjašnjavaju kao ostali.

Čestitke novoizabranim poslanicima Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, uz želje za uspješan rad i što brže konstituisanje nove, izvršne i zakonodavne vlasti uputili su, ovom prilikom, najviši zvaničnici Kantona i općina u njegovom sastavu, te predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija.

Prema rezultatima na oktobarskim općim izborima, u novom sazivu Skupštine BPK-a Goražde SDA ima devet poslanika, SBiH osam, SDP šest, a BPS i NSRZB po jednog poslanika .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.