• OBJAVLJENO: 23.01.2012.
„Save the Children“ Norveška
Donirani ruksaci za učenike osnovnih škola

Posredstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, u narednih nekoliko dana, izvršit će se podjela ruksaka učenicima osnovnih škola na području našeg kantona koje je donirala organizacija „Save the Children“ Norveška.
Posljednja donacija uključuje 201 ruksak sa pratećim školskim priborom za učenike osnovnih škola koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica, a aktivnosti ove nevladine organizacije na pružanju pomoći u oblasti obrazovanja na prostoru BPK Goražde poznate su od ranije.

– Norveški „Save the Cildren“ je u proteklom periodu pratio rad obrazovnog sistema u našem kantonu. Ja bih napomenula da smo, pored ove današnje donacije, imali izuzetnu pomoć od strane ove organizacije kroz opremanje pet učionica za obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja, kroz edukacije u Sarajevu za odgajatelje sa područja našeg kantona i kroz pomoć u školskom priboru za romsku populaciju u OŠ „Prača“ – kazala je Amira Borovac, stručna saradnica u ministarstvu.
Predstavnici Ministarstva za obrazovanje BPK, predvođeni ministricom Almom Delizaimović, posjetili su danas školu „Husein ef.Đozo“ u Goraždu u kojoj je smještena ova donacija.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.