• OBJAVLJENO: 17.11.2006.
Održan drugi zajednički sastanak organizacionih odbora Vlade BPK-a i Općine Goražde za obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti BiH

Održan drugi zajednički sastanak organizacionih odbora Vlade BPK-a i Općine Goražde za obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti BiH

Goraždani će na dostojan način obilježiti Dan državnosti BiH

Obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti Bosne i Hercegovine bila je tema drugog zajedničkog sastanka organizacionih odbora Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Općine Goražde, održanog 17.11.2006.godine.

Na sastanku je usvojen dvodnevni program obilježavanja ovog datuma i finansijski plan u iznosu od 2527 KM, koji će u cjelokupnom iznosu, kako je dogovoreno, snositi Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma u istoriji naše zemlje započeče u petak 24. novembra historijskim časom u osnovnim i srednjim školama na području BPK-a Goražde. Tog istog dana, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, u realizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja BPK-a Goražde održaće se malonogometni turnir učenika srednjih škola, a u holu Centra za kulturu biće priređena izložba najboljih likovnih radova učenika osnovnih škola na temu Dana državnosti BiH. Centralna svečanost, svečana akademija u povodu 25.novembra –Dana državnosti BiH, održaće se, takođe, u petak 24.novembra, sa početkom 18 sati u Velikoj sali Centra za kulturu, gdje će se, uz bogat kulturno-umjetnički program u kojem će učestvovati veliki broj učesnika, najviše mladih, zvanicama obratiti predsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde i ove godine nagrađuje najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i srednjih škola na temu Dana državnosti BiH, a podjela nagrada izvršiće se na svečanoj akademiji.

U subotu, 25.novembra delegacije zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a Goražde i općina u njegovom sastavu, predstavnici boračkih udruženja i goraždanskog muftijstva položiće cvijeće na spomen obilježje braniocima Goražda u Višegradskoj ulici, a polaganje cvijeća u kojem će pored pomenutih, učestvovati i predstavnici NOR-a biće upriličeno i na šehidskom mezarju i partizanskom groblju u Kolijevkama i na Potrkuši.

U okviru obilježavanja Dana državnosti planirano je i otvaranje hair česme u Vranićima u organizaciji ove mjesne zajendice, kao i tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“.

Ljubitelji pozorišta imaće priliku da u subotu, 25.novembra u 19 sati u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu pogledaju pozorišnu predstavu, urnebesnu komediju pod nazivom „Aferim, babo!“, autora serije „Viza za budućnost“ Hasana Džafića.

Članovi organizacionih odbora za obilježavanje 25.novembra-Dana državnosti BiH, pozvali su na ovom sastanku sve građane Goražda i Bosansko-podrinjskog kantona da svojim prisustvom svim planiranim sadržajima uveličaju obilježavanje rođendana svoje države, Bosne i Hercegovine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.