• OBJAVLJENO: 29.11.2006.
Vlada BPK-a Goražde i „HELP“ realizuju projekt „Smanjenje siromaštva kroz pomoć u pokretanju malih biznisa

Vlada BPK-a Goražde i „HELP“ realizuju projekt „Smanjenje siromaštva kroz pomoć u pokretanju malih biznisa“

Upućen poziv zainteresovanima!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i projekt menadžer njemačke humanitarne organizacije „HELP“u BiH Stephan Strnad potpisali su 28.11.2006. godine Ugovor o realizaciji projekta pod nazivom “Smanjenje siromaštva kroz pomoć u pokretanju malih preduzeća u Istočnoj Bosni“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Muhamed Hadžić.

6o socijalno ugroženih porodica sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zainteresovanih za pokretanje malog biznisa imaće priliku da dobiju pomoć u vidu donirane opreme u vrijednosti od 1500 EUR po pojedincu, koje će osigurati „HELP“ u saradnji sa Vladom Bosansko-podrinjskog kantona,odnosno,njenim Ministarstvom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, a obuku i eukaciju izvodiće lokalni razvojni partneri. Vrijednost projekta je 90 000 EUR. Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sufinansira ovaj projekt sa 21 500 EUR, te obezbjeđuje generalnu i tehničku podršku, dok će ostatak sredstava obezbijediti glavni donator, Vlada Kraljevine Nizozemske, a implementirati „HELP“. Implementacija ovog projekta počinje 01.12.2006. i trajaće do kraja novembra 2007. godine.

Prema riječima projekt menadžera „Helpa“ Ane Kravić, u narednim danima biće upućen poziv svim zainteresovanim licima za podnošenje aplikacija, a dvije prezentacije ovog projekta „HELP“ će održati u Goraždu 07. i 13.12.2006.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.