• OBJAVLJENO: 02.12.2006.
Izdvajamo sa 50.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Izdvajamo sa 50.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Usvajanjem prvih uredbi započela implementacija Zakona o policijskim službenicima!
Odobreno 3.000 KM za sanaciju kuće Uzeira Bajrice uništene u požaru!

Na svojoj 50. redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je Izvještaj u radu kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova za mjesec oktobar 2006. godine, a na prijedlog ovog ministarstva usvojene su uredbe: o obliku službene policijske iskaznice i značke, o tekstu i načinu polaganja zakletve policijskih službenika i o privremenom eksternom premještaju policijskih službenika.Donošenje ovih uredbi, kako je istaknuto, početak je implementacije Zakona o policijskim službenicima. Ministar za unutrašnje poslove dobio je od Vlade saglasnost da sa firmama „Uslužnost“ d.o.o. iz Sarajeva i „SHOT“ d.o.o. iz Zenice potpiše ugovore o isporuci 260 komada policijskih uniformi.

Razmatrajući materijale iz oblasti Ministarstva za boračka pitanja, Vlada BPK-a Goražde odobrila je novčana sredstva u iznosu od 1.200 KM za sufinansiranje Udruženja porodica šehida i poginulih boraca BPK-a Goražde u realizaciji projekta obilaska djece šehida u povodu Kurban bajrama, a odobrena su i sredstva u iznosu od 2.156 KM za nadoknadu troškova banjsko-klimatskog liječenja 4 pripadnika boračkih populacija u RRC „Fojnica“ u Fojnici.

Usvojena je i Odluka o odobravanju novčanih sredstava JP RTV BPK-a Goražde, u iznosu od 13.253,58 KM za nabavku neophodne tehničke opreme, kao i Odluka o odobravanju novčanih sredstava Sportskom savezu BPK-a Goražde, u iznosu od 6.840 KM za popravku i reparaciju glavnog terena Gradskog stadiona u Goraždu.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost ministru za privredu da izvrši isplatu podsticaja za poljoprivredu, u iznosu od 25.580 KM, a odobrena su i redovna novčana sredstva na ime otplate prispjelih rata za izmirenje duga za isporučenu električnu energiju „Fabrike vode“ Vitkovići, za mjesec oktobar u iznosima od 6.285,33 i 8.483,33 KM.
Do kraja svoje 50. redovne sjednice, Vlada BPK-a Goražde usvojila je odluke o odobravanju novčanih pomoći: Udruženju pčelara „Bagrem“ Goražde – 1.000 KM za održavanje Skupštine udruženja, Udruženju žena kućne radinosti „Motiv“ iz Goražda – 300 KM za redovne aktivnosti, Šahovskom klubu „Goražde- 1.000 KM za učešće na Otvorenom seniorskom pojedinačnom prvenstvu BiH za 2006. godinu, a odobrena je i jednokratna novčana pomoć Goraždaninu Uzeiru Bajrici od 3.000 KM za sanaciju kuće uništene u požaru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.