• OBJAVLJENO: 25.12.2006.
Potpisani ugovori o kreditiranju redovnih studenata

Potpisani ugovori o kreditiranju redovnih studenata

Finansijska potpora budućim visokoobrazovanim kadrovima!

Ugovore o kreditiranju za studijsku 2006/2007 godinu sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta, potpisalo je u petak, 22.12. 2006.godine 278 studenata sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ovaj čin uslijedio je nakon Odluke Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da odobri kredite svim redovnim studentima koji su aplicirali na javni konkurs i koji ispunjavaju predviđene uslove.

Za 15 studenata koji spadaju u specijalnu kategoriju, a riječ je o osobama sa onesposobljenjem, deficitarnim kadrovima, djeci bez oba roditelja i učenicima generacije, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport izdvajaće u narednih deset mjeseci sredstva u iznosu od po 150 KM mjesečno po pojedincu, dok će ostali studenti dobivati po 100 KM mjesečno.

Čestitke studentima i lijepe želje za uspješan nastavak studija uputili su Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac, koji su, ovom prilikom, još jednom naglasili opredjeljenje Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da redovnim kreditiranjem studenata i uključivanjem njihovog što većeg broja u proces kreditiranja, finansijski podrži buduće visokoobrazovane kadrove i njihovo zapošljavanje na području ovog Kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.