• OBJAVLJENO: 03.01.2007.
Konstituisana zakonodavna vlast na području BPK-a Goražde

Na čelu Skupštine ponovo dr. Alija Begović

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održan je u srijedu 27.12.2006.godine.

Aktuelni predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde dr. Alija Begović iz SDA ponovo je imenovan na ovu dužnost, čime je ispoštovan prvi dio sporazuma SBiH i SDA o koaliranju u ovom Kantonu. Zamjenik predsjedavajućeg bit će Daliborka Milović iz Narodne stranke radom za boljitak.

U nastavku sjednice, imenovani su Klubovi Bošnjaka i Srba, čiji su predsjednici i potpredsjednici Envera Džemidžić (SBiH) i Alija Begović (SDA), te Dragomir Bilić (SDP) i Daliborka Milović (NS Radom za boljitak), a utvrđene su i liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Zbog neslaganja sa načinom rada Klubova naroda i utvrđivanjem listi kandidata, šest poslanika SDP-a, dva iz SBiH i jedan iz BPS-a napustili su sjednicu, čime je skupštinska većina ostala bez kvoruma. Nakon pauza i mukotrpnih ubjeđivanja, Salko Podrug, poslanik iz SBiH, vratio se na sjednicu, pa je tako na kraju konstituisana zakonodavna vlast u BPK-a Goražde i potvrđena koalicija SDA i Stranke za BiH.

Nakon konstituirajuće, poslanici su održali prvu radnu sjednicu Skupštine BPK-a Goražde na kojoj je usvojen rebalans Budžeta BPK-a Goražde za 2006. godinu i Odluka o privremenom finansiranju potreba Bosansko-podrinjskog kantona za period od 01.01. do 31.03.2007. godine. Usvojene su i odluke o privremenom finansiranju JU Kantonalni Zavod zdravstvenog osiguranja i Kantonalne službe za zapošljavanje, čime je do usvajanja Budžeta kantona za 2007. godinu, omogućen nesmetan rad svim kantonalnim budžetskim korisnicima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.