• OBJAVLJENO: 05.02.2007.
Izdvojili smo sa 60. redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Izdvojili smo sa 60. redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Data saglasnost za potpisivanje Ugovora o koncesiji za MHE „Kaljani“i Sporazuma o utvrđivanju naknade za obavezno zdravstveno osiguranje redovnih učenika i studenata

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je 02.02.2007.godine svoju 60. redovnu sjednicu kojom je predsjedavao Premijer Nazif Uruči.

Na početku sjednice, članovi Vlade dali su saglasnost Premijeru BPK-a Goražde da sa privrednim društvom „MIMS“ d.o.o. iz Sarajeva potpiše Ugovor o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korišćenje i prijenos MHE „Kaljani“, u mjestu Kaljani, općina Pale-Prača.

Vlada je dala saglasnost ministru Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport da sa Kantonalnim zavodom zdravstvenog osiguranja potpiše Sporazum o utvrđivanju naknade za obavezno zdravstveno osiguranje redovnih učenika u osnovnim i srednjim školama i redovnih sudenata koji nisu osigurani po drugom osnovu. Prema spiskovima iz osnovnih i srednjih škola ukupan broj takvih učenika je 98, dok će, prema procjenama studenata biti oko 15, što znači da će vrijednost sporazuma za budžetsku 2007. godinu iznositi oko 13.800 KM.

Na prijedlog ministrice za boračka pitanja, Vlada BPK-a Goražde usvojila je Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 5.900 KM, za rad udruženja boračkih populacija za mjesec januar 2007. godine, a razmatrane su i usvojene odluke o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od jedne četvrtine ugovorenih sredstava, firmi „Modus-ing“ d.o.o. iz Tuzle u iznosu od 861 KM, za vođenje projektantskog nadzora na izgradnji stambeno-poslovne zgrade „Lamela H-1“, dok su firmi „Kaja-Company“ iz Goražda odobrena sredstava u iznosu od 97.483KM , za plaćanje dijela avansnog računa za izvođenje radova na ovom objektu.

Bez rasprave, usvojen je Izvještaj Komisije za praćenje realizacije projekta „Javni radovi 2006.“, a na kraju ove sjednice, Vlada je Fudbalskom klubu „Goražde“ odobrila finansijsku pomoć u iznosu od 2.500 KM, za redovne aktivnosti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.