• OBJAVLJENO: 02.03.2007.
Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetio Premijera BPK-a Goražde

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetio Premijera BPK-a Goražde

Razgovarano o mogućnostima upisa druge generacije studenata

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Muris Čičić i rukovodilac Odjeljenja ovog fakulteta u Goraždu dr.Dženan Džonlagić posjetili su 28.02.2007.godine Premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salema Halilovića i ministricu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Sevdu Popović.

Cilj njihove posjete bilo je upoznavanje sa novoizabranim kantonalnim dužnosnicima, kao i sa namjerama nove Vlade BPK-a Goražde kad je riječ o daljem funkcionisanju goraždanskog Odjeljenja ovog fakulteta i upisu nove generacije studenata.

Prva generacija goraždanskih studenata, prema ocjeni dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Murisa Čičića je solidna, a sam kvalitet nastave i uslovi pod kojima se ona odvija su na istom nivou kao u Sarajevu. Menadžmentu ove visokoobrazovne institucije potrebne su informacije da li će se saradnja sa vladama Bosansko-podrinjskog kantona i Kantona Sarajevo, koje prema potpisanom sporazumu finansiraju troškove prve godine studija, nastaviti i u narednom periodu, te da li postoji interesovanje i volja za finansiranjem školovanja i druge generacije studenata.

Načelna saglasnost, prema riječima Premijera BPK-a Goražde Salema Halilovića postoji, kao i raspoloženje nove Vlade Kantona Sarajevo za nastavkom saradnje sa Vladom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u različitim projektima, pa i ovom.

– Pred vladama je usvajanje budžeta za 2007. godinu i sigurno je da će se u njima, između ostalog, naći mjesto i za ovo važno pitanje, naglasio je Premijer Halilović, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo sa načinom rada Odjeljenja Ekonomskog fakulteta u Goraždu i zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo na dosadašnjoj podršci. U svakom slučaju, slijedi susret i sastanak premijera i članova ove dvije vlade, a do kraja marta znaće se i koji će projekti na području BPK-a Goražde biti sufinansirani iz budžeta Vlade Sarajevskog kantona.

Želja svih je da Goražde omogući budućim studentima kvalitetno visoko obrazovanje u sopstvenom gradu, a samim time, obezbijedi i njihov ostanak na području Bosansko-podrinjskog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.