• OBJAVLJENO: 15.02.2012.
Redovni izvještaj Operativnog centra KUCZ
Stavljena van snage Odluka o proglašenju prirodne nesreće na području općine Goražde

Svi glavni putni pravci na području BPK Goražde su prohodni, ali se saobraćaj, i dalje, odvija otežano, uz obaveznu upotrebu  zimske opreme, posebno za teretna vozila.

Na jutrošnjoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite načelnik općine Goražde donio je Odluku o prestanku stanja prirodne nesreće na području općine Goražde.

Na području općine Goražde mehanizacija je, u posljednjih 24 sata, u punom kapacitetu, bila angažovana na čišćenju lokalnih puteva od snijega i snježnih nanosa. I pored toga, u udaljenijim mjesnim zajednicama još uvijek postoji potreba za otvaranjem nekoliko seoskih puteva puteva, posebo u MZ Osječani, Orahovice, Kraboriš, Ilovača i Berič.

Sve policijske stanice na području BPK Goražde vrše pojačanu kontrolu odvijanja saobraćaja s ciljem preventivnog djelovanja te upozoravanja vozača na obavezno posjedovanje i upotrebu zimske opreme.

Situacija je, i u općinama Foča-Ustikolina i Pale-Prača, danas povoljnija u odnosu na prethodne dane. Otvoreni su putevi prema većini sela te stvorene pretpostavke za organizovaniju isporuku lijekova i ostalih potrepština stanovicima ovih sela.

U općini Foča-Ustikolina, danas, bi se trebala održati sjednica Općinskog štaba civilne zaštite. Na sjednici bi se trebala analizirati trenutna situacija te razmotriti mogućnost da se odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće stavi van snage.

Prema informacijama kantonalne Direkcije robnih rezervi, u toku jučerašnjeg dana, osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“ isporučena je 1 tona lož ulja, dok je Centru za kulturu isporučeno 1,8 tona lož ulja. Takođe, iz MPI „Mlin“ Ustikolina dopremljeno je 2000 kg brašna u kantonalne robne rezerve.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.