• OBJAVLJENO: 15.02.2012.
Organizacioni odbor za obilježavanje 1.marta- Dana nezavisnosti BiH
Razmatran program obilježavanja

Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje 1.marta-Dana nezavisnosti BiH danas su održali svoju drugu sjednicu.

Razmatran je prijedlog Programa i Finansijskog plana obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, datuma koji će se u organizaciji Vlade i općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona, i ove godine, obilježiti prigodnim sadržajima.

Prema onome što se moglo čuti na današnjem sastanku, Dan nezavisnosti BiH na području BPK-a obilježiće se, između ostalog, svečanom akademijom, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti poginulim braniocima Goražda, posjetom šehidskom mezarju i partizanskom groblju u Kolijevkama, izložbom radova nastalih u GUN-GOR kulturnom centru te promocijom nove knjige našeg sugrađanina Seada Tafra. Neizostavni sadržaj obilježavanja ovog datuma je i tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“, kao i malonogometni turnir učenika osnovnih i srednjih škola koji organizuje Aktiv nastavnika tjelesnog odgoja i vaspitanja BPK, u saradnji sa Udruženjem pedagoga sporta „Goražde“.

Zbog prekida redovne nastave u osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde, još nije poznato da li će u ovogodišnji program obilježavanja Dana nezavisnosti biti uvršteno i nagrađivanje učenika za najbolje literarne i likovne radove o temi Dana nezavisnosti BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.