• OBJAVLJENO: 16.02.2012.
Goraždanski demineri i članovi GSS
Akcije pomoći ugroženim povratnicima

Prema informacijama iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite, goraždanski demineri, pripadnici A i B tim Federalne uprave civilne zaštite, kao i članovi Gorske službe spašavanja Goražde i danas su bili angažovani u akcijama pomoći povratnicima iz susjednih općina u Republici Srpskoj, kao i stanovnicima općine Goražde.

Tako je A tim Federalne uprave civilne zaštite jutros iz sela Miljeno u općini Čajniče do Kantonalne bolnice Goražde prevezao povrijeđenog starca Aziza Mirvića, koji je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljem liječenju.

Na zahtjev Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde, timovi Federalne uprave civilne zaštite, uz pomoć pripadnika Gorske službe spašavanja Goražde, danas u bili angažovani i na dopremanju paketa sa hranom povratnicima u selo Zaborak u općini Čajniče.

Jedno vozilo B tima i 6 uposlenika, deminera Federalne uprave civilne zaštite, danas su dostavili hranu i lijekove porodici Aganović, u selo Morinac u općini Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.