• OBJAVLJENO: 17.02.2012.
Redovni izvještaj Operativnog centra KUCZ
Ukinuto stanje prirodne nesreće i u općini Foča-Ustikolina

Prema informacijama Službe civilne zaštite općine Goražde prohodnost puteva na području općine je na zadovoljavajućem nivou, s tim da se još uvijek vode aktivnosti na čišćenju nekategorisanih puteva u nekoliko mjesnih zajednica u rubnim dijelovima općine.

Regionalni put R448 Potkozara-Goražde-Jabuka-Hranjen je prohodan.

Uzimajući u obzir sveukupne okolnosti i poboljšanje vremenskih prilika, jutros je i općina Foča-Ustikolina donijela odluku o prestanku stanja prirodne nesreće na području ove općine. Ipak, još uvijek postoji potreba za stavljanje u funkciju još nekoliko lokalnih puteva na području MZ Jabuka. Obzirom da su aktivnosti na čišćenju ovih puteva u toku, za očekivati je da će i preostali seoski putevi uskoro ponovo biti prohodni.

Iako se stanje postepeno normalizuje i na području općine Pale-Prača, JKP „Prača“, i dalje, je angažovano na čišćenju puteva i stvaranju boljih uslova za odvijanje saobraćaja na području ove općine.

I u toku jučerašnjeg dana, A i B Timovi FUCZ, Gorska služba spašavanja i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Goražda bili su angažovani na pružanju pomoći te dostavi hrane i lijekova ugroženom stanovništvu u  povratničkim selima Miljeno i Zaborak na području opštine Čajniče te selima Morinac i Glavin Laz na području kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.