• OBJAVLJENO: 18.02.2012.
Redovni izvještaj Operativnog centra KUCZ
Situacija na području BPK Goražde iz dana u dan sve bolja

Stanje prohodnosti puteva na području općine Goražde je zadovoljavajuće.

Redovne službe za održavanje puteva trenutno vode aktivnosti na otvaranju nekategorisanih pristupnih putnih pravaca: u mjesnoj zajednici Berič(pristupni put sa glavnog pravca koji se završava u selu Dražmilo, u dužini dva kilometra, u kome žive četiri stanovnika), u mjesnoj zajednici Ilovača (putni pravac za selo Duginje- dužina jedan kilometar, u kome žive dva stanovnika i u mjesnoj zajednici Kraboriš (putni pravac za selo Sijedac u dužini od tri kilometra, u kome žive četiri stanovnika).

Regionalni put R- 448, Potkozara – Goražde –Jabuka – Hranjen – Hrenovica je prohodan. Odvija se saobraćaj teretnih vozila uz obaveznu upotrebu pune zimske opreme.

Na području općine Pale-Prača stanje je  bolje u odnosu na prethodne dane.

Obzirom da je stavljeno van snage stanje prirodne nesreće, održavanje puteva vrši samo JKP ,,Prača“koje je tokom jučerašnjeg dana  radilo je na proširivanju puteva.

Očišćeni su putni pravci za sela Vinča i putni pravac prema naselju Spreča.

Autobuski saobraćaj se odvija redovno, ali otežano.

U općini Foča-Ustikolina vode se aktivnosti oko ponovnog čišćenja puta prema selu Šahbašići, kako bi se  time omogućio lakši i kvalitetniji pristup farmi Tahira Kunića.

U MZ Ustikolina priorotet je stavljen na čišćenje putnog pravca Ustikolina-Prisoje i aktivnost čišćenja tog putnog pravca je predviđena u toku sutrašnjeg dana.

Prema informacijama PS Ustikolina, Doma zdravlja Ustikolina i d.o.o. ,,Veterinarska medicina” Ustikolina, stanje u tim oblastima je zadovoljavajuće i sve aktivnosti teku po planu.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom u sve tri općine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je uredno.       

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.