• OBJAVLJENO: 26.03.2006.
Obećana podrška Vlade BPK novim ulaganjima

Obećana podrška Vlade BPK novim ulaganjima

„Fortuna“ povećava proizvodnju obuće

Ova kompanija dnevno proizvodi pet hiljada pari obuće za kupce u Evropi

Tvornica obuće „Fortuna“ iz Gračanice i goraždanski „In- šeh“ namjeravaju proširiti pogon za proizvodnju obuće u Vitkovićima kod Goražda i pored postojećih 60 uposliti još 35 radnika.

Ovo je istaknuto 22.03.2007.godine tokom susreta predstavnika dva preduzeća sa zvaničnicima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Premijerom Salemom Halilovićem i ministrom za boračka pitanja Admirom Pozderovićem.

U okviru prvog projekta otvaranja krojačnice za gornje dijelove obuće, „In-šeh“ bi bio jedna cjelina i postao samostalan u proizvodnji obuće, a odmah bismo išli i s programom šivaonice, zaposlivši još 35 radnika. Imamo svu opremu, što u „Fortuni“, što u „In-šehu“, tako da neće trebati mnogo novca za otvaranje- kaže Safet Pjanić, direktor „Fortune“.

Premijer BPK-a Salem Halilović i ministar za boračka pitanja Admir Pozderović obećali su bezrezervnu podršku poslovnim projektima preduzeća, koja su u Goraždu osigurala posao uglavnom za članove boračkih porodica. „Fortuna“ dnevno proizvodi pet hiljada pari obuće za kupce u Evropi i u potpunom je vlasništvu radnika.
Alen Bajramović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.