• OBJAVLJENO: 23.02.2012.
Razgovori o pripremama za obilježavanje 20. jubilarne godišnjice
Centralna svečanost obilježavanja Dana Armije R BiH ove godine održat će se u BPK Goražde

Pripadnici 2. rendžerskog puka i 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH susreli su se, danas, u Goraždu, sa predstavnicima izvršne vlasti BPK Goražde i općina Goražde i Foča-Ustikolina kako bi razgovarali o pripremama za obilježavanje Dana Armije R BiH, ujedno i Dana 2. rendžerskog puka OS BiH.

Pored komandanata 2. rendžerskog puka i 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH brigadira Ferida Mazalovića i pukovnika Fikreta Bandića, sastanku su prisustvovali i premijer BPK Goražde Emir Frašto, ministar za boračka pitanja Dževad Adžem te načelnici općina Goražde i Foča-Ustikolina Muhamed Ramović i Zijad Kunovac.

Obilježavanje ovog značajnog datuma, realizacijom različitih kulturno-umjetničkih i sportskih sadržaja, započet će već 10. aprila, a centralna svečanost obilježavanja Dana Armije R BiH održat će se 13. aprila 2012. godine u kasarni „Kosova“ u općini Foča-Ustikolina.

Na centralnoj svečanosti obilježavanja očekuje se oko 500 zvanica, uz prisustvo člana Predsjedništva BiH te visokih zvanica iz Federacije i svih kantona.

U organizaciji obilježavanja, pored predstavnika Oružanih snaga, učestvovat će i civilne strukture preko izabranih koordinatora iz kantona i općina.

– Ovaj događaj, ujedno, je i uvod u obilježavanje 20 godina otpora na prostorima BPK Goražde koji će početi jednom dojmljivom ceremonijom na ovim prostorima – istaknuo je, danas, premijer Emir Frašto.

Upravo zahvaljujući herojskoj odbrani, Goražde je odabrano za mjesto obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.