• OBJAVLJENO: 24.02.2012.
Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice
Obezbjeđena pomoć socijalno ugroženom stanovništvu u Žepi

Predstavnici Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde juče su dostavili pomoć povratnicima Mjesne zajednice Žepa u općini Rogatica. Radi se o 37 paketa sa higijensko-prehrambenim artiklima za najugroženije stanovnike ove mjesne zajednice koje je obezbijedila Vlada BPK.

U Žepi je 127 domaćinstava koja su nakon velikih snježnih padavina u posljednjih mjesec dana bila u potpunoj blokadi,  ali uz pomoć mehanizacije koju je, takođe, angažovala Vlada BPK,  put do ove mjesne zajednice je od prije četiri dana prohodan. Povratnike u Žepi ,dan ranije, posjetila je ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Azra Kuljuh i direktorica kantonalne Direkcije za ceste Izeta Jahić, kako bi se na terenu uvjerile u kakvim uslovima žive povratnici te koji su to problemi sa kojima se susreću.

-Ova pomoć je od velikog značaja za povratnike u Žepu- istaknuo je predsjednik Mjesne zajednice Mustafa Omanović. On se, ovom prilikom zahvalio Vladi BPK Goražde koja je u ovim teškim trenucima prepoznala problem ljudi koji žive u Žepi  te uputila pomoć.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.