• OBJAVLJENO: 28.02.2012.
Ministarstvo za privredu
Prezentiran projekt upravljanja poplavama na rijeci Drini

U organizaciji Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, danas je održana prezentacija projekta „Okvir za upravljanje poplavama na rijeci Drini“, čija je realizacija u početnoj fazi i čiji je cilj da predloži kratkoročne mjere zaštite od poplava na širem području Goražda i Bijeljine.

Pored predstavnika Instituta za hidrotehniku, kao partnera Svjetske banke u implementaciji ovog projekta, današnjoj prezentaciji prisustvovali su i načelnici općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, vodni inspektor te predstavnici Sektora za vodoprivredu pri Ministarstvu za privredu BPK Goražde.

Cilj današnjeg sastanka koji je, ujedno, i prvi u nizu sastanaka koji će se održati tu toku realizacije ovog projekta, bio je uvid u trenutno stanje i potrebe po pitanju zaštite od poplava na rijeci Drini i njenim pritokama, a razgovarano je i o potrebi evidentiranja i analize postojeće tehničke dokumentacije koja se odnosi na zaštitu od poplava na ovom području.

Ovaj projekat koji bi, na kvalitetan način, trebao urediti pitanje zaštite od poplava na Drini i njenim pritokama, finansira Svjetska banka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.