• OBJAVLJENO: 29.02.2012.
Započelo obilježavanje 1.marta-Dana nezavisnosti BiH
Malonogometni turnir u čast prazniku domovine

Historijskim časom u svim školama i malonogometnim turnirom u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“, jutros je na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započelo obilježavanje 1.marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U ime organizatora malonogometnog turnira, Aktiva nastavnika i profesora tjelesnog odgoja i vaspitanja BPK-a Goražde, riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Aktiva Damir Žuga.

Malonogometni turnir u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde, otvorio je ministar za boračka pitanja Dževad Adžem, koji je prigodnim riječima i čestitkom ispred Organizacionog odbora, ozvaničio početak obilježavanja Dana nezavisnosti, jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Bosne i Hercegovine.

Aktiv nastavnika i profesora tjelesnog odgoja i vaspitanja BPK Goražde iskoristio je ovu priliku da povodom 15.godišnjice postojanja uruči priznanje profesoru Aliji Džemidžiću, prvom predsjedniku i jednom od osnivača Aktiva.

Na turniru, u kategoriji osnovnih škola, učešće je uzelo 5 ekipa, a nakon odiganih utakmica, prvo mjesto zauzela je ekipa  OŠ ‘Fahro Baščelija’, druga je  OŠ ‘Husein ef. Đozo’, dok je treće mjesto zauzela ekipa OŠ ‘ Mehmedalija Mak Dizdar’.

Pored škola koje su zauzele prva 3 mjesta, takmičile su se još i OŠ ‘Hasan Turčalo Brzi’ i OŠ ‘ Ustikolina’.

U kategoriji srednjih škola, najbolji plasman ostvarila je  MSŠ ‘Enver Pozderović’, drugo mjesto pripalo je  STŠ ‘Hasib Hadžović’, a treće  SSŠ ‘Džemal Bijedić’.

Nakon završenog turnira, ekipama su uručeni pehari i zahvalnice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.