• OBJAVLJENO: 28.05.2007.
Vlada BPK-a Goražde razmatrala aktuelnu problematiku u zdravstvu

Vlada BPK-a Goražde razmatrala aktuelnu problematiku u zdravstvu

Najavljeno davanje saglasnosti za potpisivanje Općeg kolektivnog ugovora

Redovna 12. sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koja je održana u petak, 26.05.2007. godine bila je, kako je najavljeno, u potpunosti posvećena aktuelnom štrajku zdravstvenih radnika Federacije BiH.

Nakon uvodnog obrazloženja resornog ministra zdravstva Nazifa Uručija i diskusije svih prisutnih, te razmatranja materijala vezanih za ovu problematiku, Vlada je na ovoj sjednici usvojila niz zaključaka, među kojima je najvažnije to da će Vlada tokom iduće sedmice dati svoju saglasnost federalnom ministru za potpisivanje općeg kolektivnog ugovora, što je i osnovni preduslov za prekid štrajka.

– Vlada podržava zahtjeve zdravstvenih radnika u smislu izjednačavanja uslova rada i primanja u cijeloj FBiH i sigurno neće biti prepreka potpisivanju ugovora- riječi su Premijera BPK-a Goražde Salema Halilovića, koji je je tom prilikom kazao da će u narednoj sedmici, dakle u posljednoj sedmici maja, biti održan sastanak članova Vladine radne grupe, Sindikata zdravstva, Zavoda zdravstvenog osiguranja i menadžera zdravstvenih ustanova iz BPK-a Goražde. Na ovom sastanku bit će predložen sporazum o dinamici provedbe odredbi kolektivnog ugovora.

– Vlada će na ovom sastanku ponuditi svoj prijedlog povećanja izdataka za zdravstvo. Posebno nam je drago što je Sindikat izrazio razumijevanje zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazimo, tako da se nadam dogovoru, – istakao je Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.