• OBJAVLJENO: 05.07.2007.
Potpisani ugovori o održavanju i sanaciji regionalnih i lokalnih cesta na području BPK-a Goražde za 2007. godinu

600.000 KM za redovno održavanje puteva na području BPK-a Goražde

Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović i ministar za privredu Elfad Mašala potpisali su 26.06.2007.godine ugovore o održavanju i sanaciji regionalnih i lokalnih cesta na području BPK-a Goražde sa predstavnicima odabranih izvođača radova, firmama „Goraždeputevi“ d.d. Goražde, „Okac“d.o.o Goražde i JKP „Prača“ Prača.

Najveći dio sredstava za održavanje i sanaciju cesta na području BPK-Goražde u vrijednosti od 400.361 KM, kantonalno Ministarstvo za privredu, odnosno njegova Direkcija za ceste, izdvojiće privrednom društvu „Goraždeputevi“, koji su nakon provedenog postupka izbora najpovoljnijeg izvođača radova, dobili radove na sanaciji asfaltnih kolovoza i cestovnih objekata na regionalnim i lokalnim cestama i to na putnim pravcima: Goražde- Podhranjen, Osanica-Ilovača, Mravinjac-Berič, Perjani-Posestra, Ustikolina-Odžak, Ustikolina-Cvilin, Goražde-Jabuka-Hrenovica, Goražde-Podkozara, Dedova Voda-Podborovići, te ulica: „Višegradska“ i „Prve Drinske brigade“ u Goraždu, „Mesuda Bajića Baje“u Vitkovićima, ulica „“Mahala“, „Ćemaluša“ i „Himze Sablje“ u Prači, kao i prilaza STŠ „Hasib Hadžović“ u Goraždu.

„Okac“ d.o.o. iz Goražda dobio je poslove na redovnom održavanju i sanaciji puteva:
Jabuka-Hrenovica, Podhranjen-Jarovići-Hranjen, Ilovača-Brzača, Berič-Spahovići, Podborovići-Rešetnica, Osanica- Zebina Šuma-Njuhe, Cvilin-Ada-Kožetin, u vrijednosti ugovora od 164.989 KM.

JKP „Prača“ iz Prače održavaće putni pravac Brzača-Orahovice-Datelji-Prača, a ukupna vrijednost radova iznosi 34.650 KM.

Čestitajući izvođačima radova Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović i ministar za privredu Elfad Mašala, naglasili su ovom prilikom da od njih očekuju korektan i pravovremen rad kako bi putevi na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde bili na zadovoljavajućem nivou, te još jednom ukazali na neophodnost korjenitih zahvata na pojedinim putnim pravcima prema velikim ruralnim područjima sa za što je potrebno izdvojiti mnogo veća finansijska sredstva. Nakon potpisivanja ugovora, počinju, kako je naglašeno, poslovi na cjelovitoj sanaciji mosta „Žrtava genocida u Srebrenici“, a za očekivati je će radovi biti završeni do početka goraždanskog Festivala prijateljstva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.