• OBJAVLJENO: 19.07.2007.
Premijer BPK-a Goražde nagradio buduće studente

Troje Goraždana prvi na rang listama Ekonomskog, Elektrotehničkog i Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović organizovali su 18.07.2007.godine prijem za goraždanske buduće studente – brucoše: Merimu Kulin, Nedžada Paradžika i Nermina Mašalu, prve na rang listama za prijem na Ekonomski, Elektrotehnički i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu.
– Biti prvi na rang listi Ekonomskog fakulteta među 1500 prijavljenih studenata iz cijele BiH, kao i na ostalim pomenutim fakultetima u Sarajevu, veliki je uspjeh, ne samo za vas lično, već i za grad i sredinu iz koje dolazite, – kazao je Premijer Halilović budućim studentima. Uz čestitke i lijepe želje za uspješan studij, Premijer Halilović je nagradio ovo troje Goraždana sa po 500 KM. On ih je pozvao da tokom školovanja ostanu u kontaktu sa svojom sredinom, profesorima i Ministarstvom obrazovanja, jer na takve talentovane studente sigurno treba računati i finansijski im pomoći kako bi se kao mladi stručnjaci ponovo vratili u svoj grad.

Riječi pohvale za Merimu Kulin, Nedžada Paradžika i Nermina Mašalu izrekla je i ministrica obrazovanja Sevda Popović, koja je naglasila da ovaj uspjeh nije slučajan već je rezultat njihovopg marljivog rada tokom srednjoškolskog obrazovanja, gdje su se isticali ne samo u nastavnim već i u vanstavnim aktivnostima, te bili uzorni i skromni učenici.

– Vrijeme je da se škole počnu više baviti djecom koja imaju talenta i sposobnosti u odnosu na drugu djecu, – naglasila je ministrica Sevda Popović i zahvalila se Premijeru na pokazanom interesovanju i razumijevanju za mlade ljude i njihove uspjehe.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.