• OBJAVLJENO: 28.03.2012.
Održana 50.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Vlada se odredila: nema osnova za implementaciju zakona o plaćama i naknadama uposlenih u organima vlasti i policijskih službenika

Pred Vladom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na 50. redovnoj sjednici, kako je bilo i najavljeno, ponovo su se našli prijedlozi zakona o plaćama i naknadama uposlenih u organima vlasti i policijskih službenika Bosansko – podrinjskog kantona Goražde.

Prijedlozi ovih zakona, uz saglasnost svih članova Vlade, na današnjoj sjednici nisu utvrđeni, budući da, kako je istaknuto, nemaju osnova za implementiranje i ne omogućavaju stanovništvu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da načini bilo kakav iskorak.

U nastavku sjednice, Vlada je usvojila Izvještaj Ministarstva za privredu o utrošku sredstava po programima podrške razvoju privatnog sektora i unaprijeđenja usluga javnih preduzeća za 2011.godinu te primila k znanju informaciju u vezi naplate potraživanja po osnovu robnog kredita za poljoprivrednu mezanizaciju.

Izjašnjavanje o radu i finansijskom poslovanju JP RTV BPK-a Goražde d.o.o. za 2011.godinu, odgođeno je do naredne sjednice, a ovom preduzeću odobrena su redovna novčana sredstva za februar 2012. godine u iznosu od 25.000 KM.

Uz razmatranje informacije Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Vlada je prihvatila inicijativu o uspostavljanju saradnje sa Fakultetom za arhitekturu iz Ljubljane i Fakultetom za arhitekturu i prostorno planiranje tehničkog univerziteta u Beču. Pomenuta inicijativa odnosi se na organizovanje arhitektonskih radionica u Goraždu i započinjanje saradnje sa ova dva fakulteta, kroz koju bi bila potpomognuto razvijanje urbanističke i arhitektonske vizije grada Goražda i šireg područja. Vlada je zadužila Ministarstvo urbanizma da preduzme sve potrebne aktivnosti na organizaciji ove saradnje kao i definisanju prioriteta u izradi projektnih rješenja. Vlada je, takođe, razmatrala Izvještaj o stanju objekata u kojima su smještene institucije kojima je osnivač Bosansko – podrinjski kanton Goražde nakon elementarnih nepogoda-snježnih padavina, sa poduzetim mjerama na sanaciji oštećenih objekata.

Razmatrani su takođe i Skupštini po hitnom postupku upućene primjedbe i stavovi sa nedavno održane javne rasprave o Prostornom planu Federacije BiH.

Na kraju sjednice, Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama troškova za službena putovanja, po kojoj je dnevnica za službeno putovanje u zemlji smanjena sa 48 na 25 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.