• OBJAVLJENO: 03.09.2007.
03. 09. počinje škola u BPK Goražde

U novoj školskoj godini na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, koja će početi u ponedjeljak, u prve razrede osnovnih škola upisala su se 254 učenika, dok će u prvi razred srednjih škola krenuti oko 350 učenika , izjavila je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK Goražde Sevda Popović.

“Svjedoci smo da je natalitet u ovom kantonu svake godine sve manji, što dovodi i do smanjenja prvačića, ali se nadamo da će se ovo stanje promijeniti. Za sada možemo biti donekle zadovoljni brojem budućih školaraca”, kazala je Popović.

Prema njenim riječima, za početak nove školske godine sve je spremno mada škole ni ove godine nisu pošteđene problema s nedostatkom stručnog kadra

“I pored raspisivanja javnih konkursa u školama i dalje nedostaje profesora, posebno matematike, stranih jezika i stručnih predmeta, ali i ovaj problem će se nastojati riješiti dodatnim angažmanom postojećeg kadra. Ubuduće ćemo nastojati sugerisati školama da prilikom raspisivanja konkursa za deficitarne kadrove omoguće i neke beneficije da se problemi ove vrste ne bi ponavljali”, kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK Goražde.

(izvor FENA)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.