• OBJAVLJENO: 26.09.2007.
U toku priprema novih projekata Delegacije Evropske komisije u BiH

Mogući pilot projekti i za Goražde

U Goraždu su 24.09.2007.godine boravili predstavnici Delagacije Evropske komisije u BiH i tom prilikom posjetili ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Elfada Mašalu. Sastanku kod ministra privrede prisustvovao je i načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović.

Operativni menadžer Delegacije Evropske komisije u BiH, u Sektoru za poljoprivredu Vesna Grković i konsultat za pitanja agrara John M’Cormack boravili su u Goraždu na poziv švicarskog „Caritasa“ s ciljem upoznavanja sa modelima uspješne saradnje u lokalnim zajednicama. Sastanak upriličen kod ministra privrede Elfada Mašale iskorišten je za dobivanje što više informacija o poljoprivredi ovog kantona, kao i o raspoloženju vlasti da učestvuje u sufinansiranju budućih pilot projekata Evropske komisije na području Goražda i Gornjedrinske regije. Tom prilikom razgovarano je i o saradnji vlasti sa nevladinim sektorom, biznismenima i poljoprivrednim proizvođačima, kao i o projektima ruralnog razvoja koji bi se uz sredstva Evropske komisije mogli vrlo uspješno realizovati na području ovog kantona. Nije zaobiđen ni problem goraždanske mljekare „Milgor“, za čije rješavanje je ovom prilikom zatražena pomoć i predstavnika Delegacije Evropske komisije u BiH.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona i ranije je učestvovala u sufinansiranju projekata Evropske komisije, pa ako se u budućim planovima i pilot projektima ove evropske institucije nađe Goražde, ona će vrlo uspješno moći odgovoriti svim postavljenim zahtjevima, naglašeno je na ovom sastanku.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.