• OBJAVLJENO: 05.04.2012.
Održan sastanak sa predstavnicima Koordinacije sindikata budžetskih korisnika
Formirana radna grupa za pripremu novog prijedloga zakona o plaćama

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto sastao se danas sa predstavnicima sindikata Koordinacije budžetskih korisnika i policijskih službenika. Sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi Radmila Janković, Alma Delizaimović, Demir Imamović i Nusret Sipović.

Prema nalogu Skupštine, Vlada je zadužena da pripremi prijedloge zakona o plaćama i uputi ih skupštinsku proceduru, te je stoga, danas određena radna grupa u čijem su sastavu ministar za finansije i resorni ministri za obrazovanje, pravosuđe i unutrašnje poslove, koji bi trebali sačiniti novi prijedlog ovih zakona u okviru usvojenog budžeta i u dogovoru sa sindikatima, prema zaključku Skupštine BPK.

Vlada, prema riječima premijera BPK Emira Frašta, ostaje dosljedna svom stavu da se nisu stekli uslovi za primjenu ovih zakona, dok Sindikat, kako je istaknuo Amir Dedović, predsjednik Sindikata policije, traži da se u ovoj godini ispoštuje 30% sredstava  iz  modela zakona koji se već implementira u dva kantona i na federalnom nivou, a ostatak sredstava u 2013.godini.

Novi sastanak sa predstavnicima Koordinacije sindikata zakazan je za srijedu, 11.aprila, do kada bi se nešto više moglo znati o novom modelu zakona o plaćama.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.