• OBJAVLJENO: 05.04.2012.
Održana kantonalna takmičenja iz fizike i Civitasa za učenike osnovnih i srednjih škola
Učenici pokazali zavidno znanje

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde danas su u osnovnoj školi „Husein ef Đozo“ i Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ u Goraždu održana kantonalna takmičenja iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola.

U kategoriji VIII razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvo mjesto sa 65 osvojenih bodova, zauzeo je Emir Drakovac, učenik OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, dok je u kategoriji VIII razreda osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja, sa 56 bodova, najbolja bila Emina Bekto, učenica iste osnovne škole.

Na kantonalnom takmičenju učenika srednjih škola iz fizike, u kategoriji A, prvo mjesto osvojio je Adil Valjevčić, učenik Mješovite srednje škole „Enver Pozderović, sa 40 osvojenih poena. U kategoriji B i C, najbolje su bile učenice Alma Mašić  i Alma Suljić,  učenice STŠ “Hasib Hadžović” i Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ iz Goražda.

Na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika za osnovne škole, održanom 28.marta ove godine, sa osvojenih 74 boda, prvo mjesto osvojio je Damir Bešlija, učenik OŠ „Husein ef.Đozo“ iz Goražda.

U OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde danas je organizovano i kantonalno takmičenje iz Civitasa za učenike osnovnih i srednjih škola. Pobijedile su ekipe OŠ Ustikolina i Gimnazije  Mješovite srednje škole “Enver Pozderović” .

Prema Kalendaru takmičenja, naredno takmičenje održaće se 17.aprila iz predmeta matematika, a domaćini ovih takmičenja biće OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ i STŠ „Hasib Hadžović“ iz Goražda.

Sve čestitke najboljim učenicima !!!

Rang lista učenika koji su učestvovali na kantonalnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola

Rezultati kantonalnog takmičenja iz engelskog jezika i fizike za učenike osnovnih škola

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.