• OBJAVLJENO: 27.10.2007.
Započela manifestacija „Dani jabuke“

Federalni premijer otvorio „Dane jabuke“ u Goraždu

Federalni premijer Nedžad Branković, u prisustvu ministara u vladama Federacije i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te brojnih zvaničnika, privrednika i građana u Goraždu je 25.10.2007.godine otvorio manifestaciju „Dani jabuke – Goražde 2007“.

Prigodna obraćanja, prije svečanog otvaranja manifestacije održali su, između ostalih, i federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović, kao i Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović.

Već četvrtu godinu zaredom ovom manifestacijom, promovira se visok kvalitet voća iz ovog kraja i afirmiraju tradicionalni prirodni preduvjeti za razvoj voćarstva, a ove godine se istovremeno obilježava i 100. godišnjica voćarstva u Goraždu.

Ja kao premijer i svi ministri u Vladi FBiH, koji su danas ovdje, želimo potvrditi da ćemo voditi brigu da ovaj kraj uljepšamo i učinimo boljim i prihvatljivijim za život. Sva naša politika je definisana jednom rečenicom, mi želimo stvoriti preduslove da Goražde bude predgrađe Sarajeva. Moramo izgraditi cestu M5 koja je jedina magistralna cesta u Evropi koja ima tih 30 kilometara tog makadama. Danas se možemo pitati je li to bilo slučajno ili namjerno – kazao je Branković, posebno ganut nastupom goraždanske djece i koreografijom članica Udruženja „Goraždanke“.

Na štandovima u Sportskoj dvorani „Mirsad Hurić“ svoje proizvode i usluge predstavlja 45 učesnika iz cijele BiH, a tokom manifestacije koja traje do subote 27.10. bit će organizirani i okrugli stolovi i susreti proizvođača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.