• OBJAVLJENO: 30.10.2007.
Potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a Goražde

Besplatan prijevoz za osnovce, pripadnike boračkih populacija i socijalno ugrožene učenike!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović potpisali su 26.10. 2007.godine ugovore o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja ovog Kantona. Ugovori su potpisani sa direktorom ATTP „Centroprevoz“ Hamzom Bećirevićem i predstavnikom firme „Damir Turs“ iz Goražda.

Prema ovim ugovorima, učenici osnovnih škola čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 4 kilometra od škole imaće besplatan prijevoz, dok će učenici srednjih škola u troškovima prijevoza učestvovati sa 40%, Vlada BPK-a Goražde sa 40% , a ATTP „Centroprevoz“ sa 20% . Besplatan prijevoz i u ovoj školskoj godini imaće učenici- pripadnika porodica šehida, RVI, nestalih i demobilisanih boraca, djeca bez oba roditelja, te pripadnici socijalno ugoroženih porodica čija su primanja manja od 100 KM.

Uz čestitke predstavnicima odabranih firma na dobivenom poslu, Premijer Salem Halilović i ministrica Sevda Popović, pohvalili su dosadašnju vrlo dobru saradnju sa ATTP“ Centroprevoz i sa firmom „Damir Turs“.

– Zahvaljujući tome naša djeca i iz najudaljenijih sela na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mogu bezbjedno pohađati nastavu u ovdašnjim osnovnim i srednjim školama, što prije rata nije bio slučaj- naglasio je Premijer Halilović, koji je istaknuo da će Vlada BPK-a Goražde raditi i dalje na tome da učenicima i studentima sa područja ovog kantona obezbijedi maksimalne uslove za obrazovanje.

Direktor ATTP „Centroprevoz“ Hamza Bećirević, kazao je ovom prilikom da njegova firma sa besplatnim mjesečnim kartama pomaže i socijalno ugrožene učenike iz susjednog entiteta koji pohađaju škole u Goraždu, te da će uposleni u ovoj firmi nastojati da se i u narednom periodu prilagode potrebama učenika i goraždanskih škola.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na godišnjem nivou za finansiranje prijevoza učenika sa područja ovog kantona izdvaja više od 320.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.