• OBJAVLJENO: 31.10.2007.
Goraždani se sa velikom tugom oprostili od Huseina Hasanefendića

Goražde izgubilo istaknutog sportskog radnika i velikog čovjeka

Goražde je 26.10.2007.godine ostalo bez istaknutog sportskog radnika, novinara i velikog čovjeka Huseina Hasanefendića. Na posljednji ispraćaj Huseina Hasanefendića i komemorativnu sjednicu došao je veliki broj njegovih kolega, rodbine, sportskih radnika i prijatelja.

Husein Hasanefendić rođen je 03. 02. 1947. godine u Foči, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu sa zvanjem „ekonomski tehničar“ završio je u Goraždu, dok je Višu ekonomsku školu završio u Banjaluci.

Radio je u preduzećima „Pobjeda“, „Žičara“ i „Robna kuća“, a uporedo Husein Hasanefendić radio je i kao sportski radnik. Od 1989 – 1990 godine bio je član Predsjedništva nekadašnjeg FK „Radnički“. Od 1996. godine je sekretar FK „Goražde“ . Smrt ga je zatekla na funkciji generalnog sekretara Fudbalskog saveza BPK-a Goražde, te komesara Jedinstvene kantonalne lige FS . Bio je i delegat na listi Druge lige Centar i delegat u skupštini Fudbalskog saveza BiH.

Husein Hasanefendić je bio i sportski novinar, odnosno, radio je kao dopisnik za razne dnevne novine poput „Oslobođenja“ i „Avaza“. Redovno je širu javnost informisao o aktuelnim dešavanjima u sportu Bosansko-podrinjskog kantona, a bio je i član redakcije goraždanskih novina „Glas Goražda“.

Husein Hasanefendić ostat će upamćen kao čovjek koji je i dušom i tijelom bio u fudbalu, ali je pomagao i drugim sportskim kolektivima, svima koji su se bavili sportom. Zbog svega zaslužuje da ga ovaj grad pamti. Dženaza i ukop Huseina Hasanefendića obavljeni su u nedjelju, 28.10.2007. godine na mezarju Kolijevke.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.