• OBJAVLJENO: 31.10.2007.
Predstavnice Udruženja žena „Biser“ iz Goražda primio Premijer BPK- a Goražde

Uz kvalitetne projekte podrška udruženju i u Budžetu BPK-a za 2008.godinu

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović sastali su se 31.10.2007.godine sa predstavnicama Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ iz Goražda.

Tom prilikom rezimirane su dosadašnje aktivnosti ovog udruženja, a posebno mjesec oktobar, posvećen oboljelim od ove zloćudne bolesti.

Prema riječima predsjednice Skupštine goraždanskog Udruženja žena „Biser“ Sehije Bavčić, u okviru ove kampanje u mjesecu oktobru članice udruženja „Biser“ prisustvovale su izložbi u Sarajevu pod nazivom „Zagrljaj podrške“ i na konferenciji u Zenici na kojoj je učestvovalo 20 udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja. Od ove asocijacije goraždansko udruženje, iako je osnovano prije nepunih godinu dana, dobilo je veoma pozitivne ocjene o dosadašnjem radu. Što je najbitnije, ističe gospođa Bavčić, broj članova udruženja „Biser“ iz dana u dan raste, što je dokaz da su goraždanske žene otvorenije prema svim pitanjima koje ih tište i o kojima do sada nisu imale prilike slobodno razgovarati.
Udruženje „Biser“ osnovale žene koje su već prošle najteže trenutke u životu, od spoznaje da su oboljele, do mukotrpnih faza svog liječenja, sa ciljem da pomognu svojim sugrađankama koji se suočavaju sa ovom bolešću, a najviše, sa ciljem da preventivno djeluju i spriječe najteže posljedice. U tome kako su istakli, nažalost, do sada , za razliku od kantonalnih, nisu imale podršku općinskih struktura vlasti, posebno kad je riječ o obezbjeđenju kancelarijskog prostora, koji je i dalje problem. Problem sa upošljavanjem sekretara udruženja uskoro bi se ,uz podršku Vlade i Zavoda za zapošljavanje, mogao riješiti.
Na ovom sastanku najviši kantonalni zvaničnici iskazali su još jednom podršku Vlade Bosansko-podrinjskog kantona radu Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja i ohrabrili ih u njihovim aktivnostima, obećavši da će se angažovati oko rješavanja najbitnijih problema.

Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović pozvao je predstavnice udruženja „Biser“ da apliciraju projekte prema resornom ministarstvu za koje će Vlada kantona u projekcijama Budžeta za 2008. godinu, svakako imati razumijevanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.