• OBJAVLJENO: 25.04.2012.
Podsticajna sredstva za poljoprivredne proizvođače
U 2012.godini planirana sredstva u iznosu 700.000 KM

U organizaciji Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas je održana Javna rasprava o programima „Podsticaj u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2012.godinu“ i „Ruralni razvoj“.

Javnoj raspravi, pored predstavnika službi za poljoprivredu općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača, prisustvovali su i predstavnici zemljoradničkih udruženja te veliki broj poljoprivrednih proizvođača sa prostora BPK.

Za podsticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji  za 2012.godinu planirana su sredstva u iznosu 700.000KM, a Ministarstvo će realizaciju tih sredstava vršiti u skladu sa ciljevima propisanim u programu a to su: podsticaji poljoprivrednoj proizvodnji, povećanje broja registrovanih poljoprivrednih proizvođača i  zaposlenih u poljoprivredi te prodaja domaćih proizvoda.

Program podsticaja poljoprivrednoj proizvodnji za 2012.godinu uvažavajući primjedbe i sugestije koje su iznesene na današnjoj javnoj raspravi,  Ministarstvo će dostaviti Vladi BPK Goražde na razmatranje,  nakon što se usvoji i federalni Program kako bi se izvršilo usklađivanje, a nakon toga raspisati javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.