• OBJAVLJENO: 25.04.2012.
Organizovan prijem za goraždanske rukometaše, pobjednike KUP-a BiH
Rukometaši su pokazali da smo veliki grad, primjer za sve druge

Foto: Gorazdeonline

Najviši zvaničnici BPK Goražde priredili su u restoranu “Kasper u Goraždu prijem za igrače, članove Uprave i navijače Muškog rukometnog kluba Goražde, osvajače KUP-a BiH. Čestitke i zahvalnost na ovom istorijskom uspjehu u ime Vlade BPK Goražde  uputio je premijer BPK Goražde Emir Frašto.

-Ponos je mala stvar za ono što su nam priredili pokazujući da smo veliki grad i velika sredina, primjer za sve druge. Zahvaljujem se igračima, treneru, navijačima, Upravi na velikom uspjehu. Želim da im prenesem i čestitke načelnika općine Foča Zdravka Krsmanovića i zamjenika predsjedavajućeg  Predstavničkog doma PS Denisa Bećirevića. Kao Vlada potrudićemo se da adekvatno podržimo naše rukometaše na putu do osvajanja prvaka BiH, izjavio je  između ostalog Frašto.

Vlada BPK Goražde će naći načina da adekvatno podrži rukometaše na putu do novih uspjeha, a na dosadašnjoj podršci zahvalnost je uputio Suad Došlo, član Uprave MRK Goražde te  vođa navijača Almas Odžaković. Podrška je itekako potrebna jer dosadašnjih 14 pobjeda u nizu tek je početak naspram onog što očekuje MRK Goražde narednih dana.

-Hvala svima koji nas podržavaju i zvaničnicima i privrednicima, pred nama je veliki zadatak i ispunićemo ga, utakmice idu ubrzanim tempom, srijeda, petak, idemo na pobjede, kaže Ajdin Bukva, rukometaš Goražda.

Rukometna euforija u našem gradu se ne stišava. Rukometaše Goražda u petak  očekuje jedna od ključnih utakmica protiv Borca na domaćem terenu, a rukometna groznica se nastavlja i za vikend jer je Goražde  domaćin završnice KUP-a BiH u rukometu za žene.

E.A.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.